[...] tutaj i skorzystać ze wzoru. Następnie odjąć od wyliczonego zapotrzebowania około 300 kcal. Makroskładniki rozłożone w Twojej diecie wydają się dobre. Jeżeli chodzi o ich źródła, to dieta wygląda nieźle. Puszkowane ryby na pewno warto wyeliminować i dać świeże. Tuńczyk okazyjnie, na czarną godzinę. Szynka z piersi jest produktem przetworzonym [...]
przede wszystkim zeby schudnac musisz jesxc :D ja sam jestem w trakcie redukcji i widze spoore rezultaty juz :D wiec ak.. powinnas jesc sniadania.. ogolnie posilki powinnas spozywac co 2-3 godziny co daje nam nawet 5-6 posilkow dziennie. (skoro ja daje rade to ty tez, na poczatku to irytuje.. ze trza plecaczek z jedzeniem nosic ale po 2 tygodniach [...]
gladiator.. 4 gramy białka?????? a nie za duzo trochę??? (czyli przy wadze około 70 kg musiał byś wcinać 280 gram (!!!) wniosek z tego prosty- jednak różne żródła różnie podają dane Z MOICH źródeł wynika około 1.2-2 gramy na kg ciała..... wieksze ilości są niepotrzebne, bo i tak organizm nie przyswaja cłąego białka dosterczanego z pokarmem.... [...]
[...] treningach siłowych, na pewno nie będzie to mniej niż 2600-2800 kcal. Następnie należy podzielić kcal na ilość posiłków, która Ci odpowiada i dobrać do nich zalecane źródła składników odżywczych w postaci: 1. Źródeł białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Źródeł tłuszczów: [...]
[...] się jakość spożywanych węglowodanów, a wyłącznie ich ilość, przekładająca się na kaloryczność naszej diety - nie uzyskują oni jednak zamierzonych efektów. Dobre jakościowo źródła węglowodanów nie tylko dają nam energię do treningu czy codziennych czynności, ale również uzupełniają glikogen mięśniowy, a dodatkowo są źródłem wielu witamin i [...]
[...] w czasie redukcji tkanki tłuszczowej. Warto stosować minimum 1 g/kg 10 masy ciała przed i w trakcie treningu. Kreatyna ma za zadanie wytwarzanie ATP, jako głównego źródła energii dla pracujących mięśni. Podczas wysiłku ATP rozpada się do ADP. Kreatyna z kolei przenosi grupę fosforanową do ADP, odtwarzając ATP. Stosowanie jej może być [...]
[...] czasów? Nie to wina niewiedzy i/lub głupoty. Gdyby ludzie nie kupowali szajsu w postaci dmuchanych chlebów, producenci przestaliby to produkować, proste. Wybierając dobre źródła jedzenia, nawet sportowiec nie będzie potrzebował dużych ilości suplementów, tylko problem w tym, że ludzie często sami chcą jeść byle g... , a później mają potrzebę [...]
[...] są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Spożywanie odpowiednio dużo białka i tłuszczu zapewni Ci sytość na dłuższy okres czasu. Dodatkowo jako źródła węglowodanów wybieraj produkty o niskiej ich zawartości, zamiast ryżu ziemniaki lub bataty. Nawiązując do problemów ze snem, może być kilka przyczyn: - za późno [...]
[...] i progesteronu, przyczyniając się do spadku testosteronu i hormonów pomocniczych. Jednakże hormony zawarte w mleku mają niekorzystny wpływ nie tylko na mężczyzn. Niektóre źródła wskazują na to, że mleko (w szczególności przemysłowe) może przyczyniać się do niepłodności i chorób kobiecych narządów m.in. raka jajników. Przetwory mleczne w [...]
[...] to: 2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. U Ciebie jest za dużo białka i za mało tłuszczów. Jeżeli chodzi o źródła składników odżywczych, to dieta nie może być tak słabo urozmaicona. Cały czas jesz pierś z ryżem, a do wyboru masz różne kasze, ziemniaki, bataty itp. To samo dotyczy [...]
[...] kcal i podziel na zalecane ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal w postaci węglowodanów. Zastosowany przez Ciebie rozkład makroskładników i źródła ich wyglądają dość dobrze. Tłuszcze zwiększyć możesz o minimum 20 g. Na pewno jednak warto dietę urozmaicać. /SFD/2018/5/5/4843071c09d34c70a7114ac262190285.jpg
[...] o kolejne 10%. Wzrost kaloryczności powinien następować powoli, żeby ograniczyć ryzyko przybierania tłuszczu. Po trzecie: podaż białka, tłuszczu, węglowodanów Białko - źródła fachowe oraz doświadczenie wielu sportowców podają, że wartością optymalną jest ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała. Tłuszcz - ilość tłuszczu powinna stanowić [...]
hehe,wlasnie wrocilem ze spotkania z dziewczyna i juz odpisuje: OK ZANALIZUJE TO JEDNAK ----- poniewaz spaslem sie dosc znacznie na zeszlym cyklu masowym,tzn ok.20% tluszczu gdzies tak i na kwiecien zaplanowalem diete tluszczowa,tzn wtedy robilem tak,ze jadlem jakies 2g b oraz jakies 3g t na kg masy ciala,ww ponizej 20g dziennie(tylko te [...]
[...] i wybrać taki, który składa się z białka serwatkowego lub jajecznego oraz z węglowodanów złożonych (np. płatków owsianych) i prostych pozyskanych z vitargo lub podobnego źródła. Gainer zawiera również tłuszcze, dobrym wyborem będzie produkt z olejem MCT. Witaminy i minerały – wiele z nich pozyskujemy z jedzenia (o ile dokonujemy dobrych [...]
Jakie inne źródła masz na myśli? Warzyw nie podałem ale oczywiście w każdym posiłku są, dla mnie to oczywiste:P I tak zrezygnowałem z low carb, jestem aktualnie na normalnej na masie. Ale ile białka byś mi dał na kg masy? 2,2 zwierzęcego mam aktualnie, czy to ok?
[...] siłowym Najlepszą ochroną w trakcie treningu siłowego są węglowodany, czyli np. mocno rozcieńczone carbo. Mając do dyspozycji wegle organizm nie sięgnie do białek jako do źródła energii Nigdy nie jest tak że cokolwiek służy do jednego wybranego celu. Jeśli ideą aerobów jest maksymalizacja spalania tłuszczu to nie należy niczego w ich trakcie [...]
[...] 400 kcal. Następnie dzielimy otrzymaną wartość kalorii na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal z węglowodanów. Oto najważniejsze źródła tych składników odżywczych: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
[...] sensu i wprowadzić będzie do problemów zdrowotnych, a sylwetki na pewno w ten sposób nie zrobisz. Jeżeli chcesz zmienić jej wygląd, to polecam Ci skupić się na najlepszym źródłach składników odżywczych, a nie na najgorszych. Przede wszystkim musisz wiedzieć, ile tych kalorii powinieneś jeść, aby budować masę mięśniową. Wyliczyć to możesz za [...]
Bez sensu dla mnie. Jak jesz makrele, pomidora, salate i...bialka jajek? Co to za potrawa? Poza tym jajka zdaje sie z pl podrozaly. To juz kup watrobke, serca i wyjda Ci podobne parametry (wiecej tluszczy ale i zelaza...etc...no i watrobka jest dobra) No i Domer Ci napisze, ze maja mnsotwo alergenow...maja. Ale ja jem. Nie jestem entuzjasta [...]